Over Kangoeroe

Wereldwijd nemen meer dan 60 landen en 6 miljoen leerlingen deel aan de Kangoeroewedstrijd. Sinds 2009 organiseert Vlaamse Wiskunde Olympiade vzw in Vlaanderen de Kangoeroewedstrijd met jaarlijks meer dan 75 000 inschrijvingen!

Over Kangoeroe

Kangoeroe?

Op 24 september 2015 kwam Kangoeroe aan bod in het programma "Blokken" waar Ben Crabbé vroeg wat voor soort wedstrijd Kangoeroe is. Het fragment kan je hieronder opnieuw bekijken.

Maar wat is het antwoord op de vraag: "Waarom heet die wedstrijd de Kangoeroewedstrijd?" Voor het antwoord op die vraag moeten we teruggaan naar het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw wanneer een wiskundeleerkracht in Sydney (Australië) voor het eerst een wiskundewedstrijd met meerkeuzevragen organiseerde die door de computer verbeterd werden. Hierdoor konden voor het eerst duizenden leerlingen op hetzelfde moment deelnemen aan een wedstrijd.

In 1991 werd deze wedstrijd ook in Frankrijk georganiseerd. Om hulde te brengen aan de Australische collega's kreeg de wedstrijd voor het eerst de naam "Kangoeroe". De jaren nadien sloten steeds meer landen zich aan bij de internationale organisatie "Kangourou sans Frontières". In 2016 spreken we wereldwijd over meer dan 60 landen en 6 miljoen leerlingen!

Kangoeroe in Vlaanderen

Ook in Vlaanderen kent Kangoeroe een heel groot succes. Zo steeg het aantal inschrijvingen sinds de start in 2009 van 26 538 naar 76 024 in 2016. Kangoeroe valt duidelijk in de smaak, zowel bij leerlingen als leerkrachten. Neem een kijkje naar onderstaand filmpje en krijg meteen de Kangoeroekriebel te pakken!