De officiële wedstrijddatum is dit schooljaar voor alle edities donderdag 18 maart 2021. Valt deze datum voor jouw school ongelegen? Dan kan je deelnemen in de uitwijkperiode.

Officiële wedstrijddatum

Kangoeroe is een internationale wedstrijd waar wereldwijd meer dan 6 miljoen leerlingen uit meer dan 60 landen aan deelnemen. Vanuit de internationale organisatie “Kangourou sans Frontières” wordt er een officiële datum vastgelegd. Deze officiële datum kunnen de organisatoren van de deelnemende landen niet wijzigen.

Dit schooljaar is de officiële wedstrijddatum voor alle edities donderdag 18 maart 2021.

Uitwijkperiode

Voor sommige scholen is deze datum ongunstig. Daarom bieden we de scholen ook de mogelijkheid om in de uitwijkperiode deel te nemen. De uitwijkperiode start op vrijdag 19 maart 2021 en eindigt op donderdag 22 april 2021.

Het is dus perfect mogelijk om in deze periode de Kangoeroewedstrijd op jouw school te organiseren, maar het gekozen tijdstip moet binnen de normale schooluren liggen en voor alle leerlingen van de school hetzelfde zijn.

Dit zijn de spelregels.

  • Indien je met je school kan deelnemen op de officiële wedstrijddatum moedigen we dit sterk aan. Op die manier komen de leerlingen in aanmerking voor alle prijzen: een aandenken voor iedereen, de percentielprijzen, de provincieprijzen en de primusprijzen. Bovendien ontvang je ongeveer twee weken na jullie deelname al de resultaten! Kort na de paasvakantie wordt ook het prijzenpakket al naar school verstuurd.

  • Neem je met je school deel in de uitwijkperiode dan ontvangen alle leerlingen een aandenken. Er worden ook percentielprijzen uitgereikt, maar je leerlingen komen niet in aanmerking voor de provincieprijzen en de primusprijzen. De resultaten van je leerlingen worden ongeveer een week na de laatste datum van de uitwijkperiode bekend gemaakt. Het prijzenpakket wordt verstuurd eind mei.

Opmerking: bij de editie Wombat onderscheiden we enkel deelnemersprijzen en een pakketprijs. Behalve de deelnemersprijzen worden er dus geen individuele prijzen uitgereikt.

Meer informatie over de wedstrijddatum vind je in artikel 4, artikel 9 en artikel 10 van het wedstrijdreglement.