Wereldwijd nemen meer dan 70 landen en 6 miljoen leerlingen deel aan de Kangoeroewedstrijd. Sinds 2009 organiseert Vlaamse Wiskunde Olympiade vzw in Vlaanderen de Kangoeroewedstrijd met jaarlijks meer dan 94 000 inschrijvingen!

Kangoeroe?

Op 24 september 2015 kwam Kangoeroe aan bod in het programma “Blokken” waar Ben Crabbé vroeg wat voor soort wedstrijd Kangoeroe is. Het fragment kan je hieronder opnieuw bekijken.

Maar wat is het antwoord op de vraag: “Waarom heet die wedstrijd de Kangoeroewedstrijd?” Voor het antwoord op die vraag moeten we teruggaan naar het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw wanneer een wiskundeleerkracht in Sydney (Australië) voor het eerst een wiskundewedstrijd met meerkeuzevragen organiseerde die door de computer verbeterd werden. Hierdoor konden voor het eerst duizenden leerlingen op hetzelfde moment deelnemen aan een wedstrijd.

In 1991 werd deze wedstrijd ook in Frankrijk georganiseerd. Om hulde te brengen aan de Australische collega’s kreeg de wedstrijd voor het eerst de naam “Kangoeroe”. De jaren nadien sloten steeds meer landen zich aan bij de internationale organisatie “Kangourou sans Frontières”. In 2018 spreken we wereldwijd over meer dan 70 landen en 6 miljoen leerlingen!

Kangoeroe in Vlaanderen

Ook in Vlaanderen kent Kangoeroe een heel groot succes. Zo steeg het aantal inschrijvingen sinds de start in 2009 van 26 538 naar 94 990 in 2019. Kangoeroe valt duidelijk in de smaak, zowel bij leerlingen als leerkrachten. Neem een kijkje naar onderstaand filmpje en krijg meteen de Kangoeroekriebel te pakken!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer